Tészta:
Töltelék
A lisztet a sütőporral, sóval és a cukorral elkeverem. A vajat elmorzsolom a liszttel. Beleütöm a tojást, majd annyi tejet/tejfölt öntök hozzá, hogy lágy tésztát kapjak, de nem folyósat, hanem kanalazhatót. 1 órát pihentetem hűtőben.
A körtéket megpucolom, és nagyobb kockákra vágom. Egy tepsit vagy jénait vajjal kikenek, beleteszem a körtét, megszórom cukorral, fahéjjal és kevés liszttel, majd kanállal vagy kézzel összekeverem, hogy a körtét mindenhol bevonja a keverék. A tésztából kis cipókat tépek, formázok, és a körte tetejét kirakom vele. Kevés cukorral megszórom a tésztagombócok tetejét.
Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütöm. Vaníliasodóval kínálom (recept a következő bejegyzésben).
Jó étvágyat!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!