8dkg vaj
6dkg cukor
2tojás
csipetnyi só
1citrom reszelt héja
25dkg liszt
1csomag sütőpor
kb 2dl tej
aforma kikenéséhez: 30dkg szeletelt húsos szalonna 4szép érett körte
2evőkanál citromlé
(Az én képemen látszik hogy a szalonna nemigazán sült meg mert nem tudtam vékonyra szelni a szalonnát ekkor még nagyon kezdő voltam de ajánlom ígyis nagyon nagyon finom különleges reggelire ajánlom :) ) Szalonna nélkül is nagyon finom
A szakácskönyvben Baconszalonna van rajta sokkal mutatósabb :)
A vajat a cukorral meg a tojásokkal keverd habosra. add hozzá a lisztet a sütőport a tejet. Csipetnyi sóval citrom reszelt sárga héjával ízesítsd s dolgozd eé jó simára.
Egy szögletes úgy 25cm hosszú sütőformát kenj ki alaposan vajjal és béleld ki halváyvékony szalonnaszeletekkel. Fektesd bele a meghámozott negyedelt körtéket,csöpögtesd le kevés citromlével.
Töltsd a masszát formába,egyengesd el a tetejét és told máris forró sütőbe. 180fokon 35-40percig süsd ezalatt szép aranyszínűre pirul a teteje.
A sütőből kivéve várd meg míg langyosra hűl akkor borítsd ki a formából. Nem túl vékony szeletelve kínáld.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!