Az első három hozzávalót késes robotgépben morzsásítottam, majd kézzel gyorsan összegyúrtam a porcukorral és a tojással. 30 percet hűtőben pihentettem a tésztát.
A sütőt 190 fokra előmelegítettem.
A tésztát 2 sütőpapír közt kb. 40 cm átmérőjű körlappá nyújtottam.
A körték magházát kivágtam, és 8-8 gerezdre vágtam őket.
Az alsó sütőpapírral együttegy 30 cm-es pite formába illesztem és lehúzom a tetejéről a papírt.
( sima tepsi is tökéletesen megteszi - ekkor hagyjunk ki körben 4-5 centit, amikor a körtegerezdekkel kirakjuk, majd ezt hajtsuk a körtékre) a tésztát a kekszmorzsával megszórtam, körberaktam a körtéket, a tészta kilógó szélét rájuk hajtogattam és 20 perc alatt megsütöttem ( amikor a tészta széle körben pirult, kivehető)
A rozmaringágról leszedett levélkéket felvágás nélkül, sütés előtt szórjuk a körtékre.
Ezt én tálaláskor leszedegettem róla. Az íze így is megmarad.
A tejcsokit 400W-on a mikróban kb. 15-20 másodperc alatt, két keverést közbeiktatva felolvasztottam és a tortára csíkoztam.
Tejcsoki helyett kevés áttört barackdzsemmel is átkenhetjük sütés után a körtéket, ekkor szép fényt kapnak. Hidegen keverhető pudingot felvert tejszínnel elkevertem és ez lett az öntet. Fagyigombóccal is fini .