Hozzávalók:2 db körte,szép sárgára érve,( Vilmosból készült).1 közepes zellergumó,1 kisebb fehérrépa,8 dl zöldséglé,1 dl tejszín só,fehérbors őrölt,2-3 cm-es friss gyömbérdarab,8 szelet baconszsalonna,vagy vékonyra szelt Kolozsvári szalonna.1 ek folyékony Rama.
Pucoljuk meg a zellert, a fehérrépát, és a körtét,daraboljuk fel őket.Tegyük egy fazékba,öntsük fel a zöldséglével,főzzük, amíg minden megpuhul.Ekkor öntsük hozzá a tejszínt,sózzuk, borsozzuk,tirmixoljuk le.Turmixolás közben reszeljünk hozzá ízlés szerint gyömbért.Melegítsünk fel egy serpenyőt,tegyünk bele 1 ek folyékony margarint,és süssük meg a bacont ropogósra.Ezzel tálaljuk a levest.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!