pulykamell filé: 0,40 kg
körte: 2 db
rokfort márvány sajt: 0,30 kg
só: ízlés szerint
liszt panírozáshoz : 0.10 kg
tojás: 2 db
zsemlemorzsa panírozáshoz : 0.10 kg
burgonya körethez: 0.20 kg
párolt rizs körethez: 0.20 kg
étolaj 5 dl
idény zöldség a díszítéshez: ízlés szerint
A pulykamell filét szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, majd enyhén sózzuk.
Elkészítjük a tölteléket:
a körtét mossuk, negyedekre vágjuk a magházat eltávolítjuk, majd köré ágyazzuk a reszelt rokfort márványsajtot. A pulykamell szeletekre tesszük és betekerjük.
Panírozás után pirosra sütjük. ( liszt, tojás, zsemlemorzsa sorrendben történjen a panírozás )
Burgonyát megtisztítjuk vékony szeletekre vágjuk, majd forró olajban kisütjük. kisütés után enyhén megsózzuk.
A rizst puhára főzzük.
Tálalás:
Töltött pulykaszeleteket hosszába ketté vágjuk.
A rizst levesmerő kanálba, vagy pohárba tumkoljuk majd kiütjük ( ha jól csináltuk, akkor formás rizs halmazt kapunk.
Ízléseseen elhelyezzük a tányéron a rizst, burgonyát, töltött húst, és díszítésként a zöldségféléket.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!