70 deka liszt, 4 dl tej, 1 teáskanál só, 3 teáskanál cukor, 2 evőkanál olaj 1 cs instant élesztő
A kosár.: Hozzávalók kb 70 deka finomliszt, 4 dl tej 1 teáskanál só 3 teáskanál cukor 2 evőkanál olaj. Én a kenyérsütő dagasztójában szoktam dagasztani, 90 perces dagasztó progin. Utánna lisztezett deszkán elnyújtom és Újjnyi csíkokat vágok. Egy fém tálat alufóliával lefóliázok és az aljával felfelé lerakom tepsibe és elkezdem a fonást, mint a rendes kosárnál. (8-10 csíkot keresztezve hogy a két oldalán leérjen és keresztbe fűzögetem körbe körbe. a tetejére a kosárnak egy koszorú alakot fontam, amekkora a kosár szája ezt is külön megsütöttem, majd fogvájóval rátűztem. a füle úgy készűlt egy egyenes fonatot ráhelyeztem arra a tálra amin kisűlt a kosár alja. Minden átkentem sütés előtt egész tojással
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!