Nagyon klassz. Kerestem ehhez a formához jó receptet végre találtam. Ez a süti meddig áll el?
kb. 85 db-hoz:
Hozzávalók:
Tésztához:
Krém:
Díszítés:
A tésztához a cukrot, margarint, a tojásokat habosra keverem. Hozzáadom a lisztet a sütőporral. Összegyúrom, és kis golyókat formálok belőle.
Kizsírozott formába nyomkodom. Vékony legyen a tészta, hogy a krémnek bőven maradjon hely. A kibélelt kis formákat tepsire rakom és előmelegített sütőben szép aranysárgára sütöm. A sütőből kivéve a kis kosarakat kiborítom a formából és hagyom kihűlni.
Közbe, míg a tésztácskák sülnek, elkészítem a krémet.
A hozzávalókat összekeverem, a margarin kivételével és felfőzöm, jó sűrűre.
Miután a krém langyosra hűlt, belekeverem a margarint.
A kihűlt kosárkákat megtöltöm és egy szem francia drazséval díszítem.
Nagyon klassz. Kerestem ehhez a formához jó receptet végre találtam. Ez a süti meddig áll el?
Írtam a receptes beszélgetős oldalunkon, de ide is írom akkor.Sokáig eláll a kosárka is, műanyag vagy fém dobozban is. Én tudod, mindent tupperban tartok, ahhoz számolok. De anyu anno kekszes fémdobozokban tartotta és már ilyenkor ő is elkészítette. Mikor elkészíted várd meg, míg a töltelék jól megköt és azután rakjad dobozokba, kötésre, mint a téglát szoktuk. A sorok közé nem szabad semmilyen papírt vagy alufóliát tenni, mert úgy nem tud az edényben járni a sorok között a levegő és a csoki benyirkosodhat!!!
Jó és egyszerű recept Marcsikám, meg kellene végre sütnöm nekem is:-)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!