Ezek a kosárkák gyönyörűek. Rövidesen kipróbálom.
Tésztához:
· 10 dkg cukor
· 16 dkg Rama
2tojás
· 40 dkg liszt
· fél cs sütőpor
· Töltelékhez:
· 30 dkg cukor
· kb. 7 ek tej
· 2,5 ek liszt
· 3 dkg kakaó
· 25 dkg Rama
1-2 csepp étel színezék
1. A tésztához a cukrot, a margarint, és a 2 tojást habosra keverjük.
2. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, ezeket jól összegyúrjuk, a formákba vékonyan belenyomkodjuk, és kb. 10 percig sütjük.
3. A formákból kiütögetett tésztát hűlni hagyjuk, közben elkészítjük a tölteléket.
4. A hozzávalókat a margarin kivételével összekeverjük (érdemes először a cukrot, a kakaót és a lisztet külön összekeverni, aztán hozzáadni a tejet), és közepes lángon nagyon keveset főzzük.
5. Langyosan belekeverjük a margarint, és megtöltjük a kosarakat.
Ha többféle színt szeretnénk kakaó nélkül főzzük a krémet és így színezhetjük kedvünkre étel festékkel.
6. Díszíthetjük színes cukorral, francia drazséval egyaránt.
Ebből a mennyiségből nekem 55 -60 db lett.
Ezt a receptet Édesanyám receptjeivel örököltem meg a kis kosaras formákkal együtt .
Jó étvágyat hozzá .
Ezek a kosárkák gyönyörűek. Rövidesen kipróbálom.
Érdemes mert nagyon finom ,ha többet készít az ember akkor is eláll pár napig
Valóban nagyon " szépek ", guszták. De . A hagyományos lekváros dióhabos változattal szemben kevésbé találom kedvezőbbnek, a lisztes , és esetleg ételfestékkel színezett töltelék miatt. Tény, hogy változatosabb lehet a sok szín miatt, de szerintem nem annyira egészséges. Persze ízlések és pofonok ugye különböznek, ki , ki a maga szájíze szerint.
Az lehet hogy nem olyan egészséges, de ezt a világ minden kincséért sem cserélném a diós habosra :)Én is így csinálom évek óta
Az a pár csepp étel festék elenyésző benne .Most viszont a főzött krémbe nutella került színező helyett .Isteni lett .
Én nem látom a krémhez a pontos hozzávalókat. Pedig szívesen elkészíteném, mert ez a fajta volt a gyerekkori kedvencem. Mennyi margarin és liszt kell a krémbe?
Elnézést, nem tudtam, hogy lejjebb is tudok jönni a receptnél! Holnap meg fogom sütni. Már régóta szerettem volna ezt a receptet. Köszönöm szépen!
Örülök hogy sikerült megtalálni a leírást.Jó munkát kívánok hozzá
Kedves Cibrák Ildikó. Majdnem olyan a recepted,mint az enyém. Nem is tudom miért teszel bele ételfestéket. Nagyon finom az anélkül is. Ha a krémbe a kakaó mellé még olvasztasz étcsokoládét, még finomabb lesz, és szép sötét színe lesz tőle.Megmutatom neked az enyémet. http://www.receptlap.hu/recept/kosaras_suti_4424. A tetejét díszítheted kókuszreszelékkel, és cukorkával is.
Csak akkor rakok bele ételfestéket ha színesre akarom ,abból is csak picit.Legutóbbiban nem volt csak főzött krém nutellával. 3
Földi Máriának Segítségül küldöm, ha tekersz lefelé az egérrel akkor kiadja, de másolom: Töltelékhez: · 30 dkg cukor · kb. 7 ek tej · 2,5 ek liszt · 3 dkg kakaó · 25 dkg Rama 1-2 csepp étel színezék
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!