2 db nagyobb sárgarépa
1 db nagyobb zöldséggyökér
1 kis gumó zeller
2 nagyobb burgonya
1 karalábé
3-4 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika
A tésztához:
2 db tojás,
15 dkg liszt,
só,
Tésztához a hozzávalókból víz nélkül tésztát gyúrni, vékonyra kisodorni /mintha levestésztát készítenél. A zöldségeket vékonyan felszeletelni, majd feltenni vízbe főni. Só, bors, vegeta, erős Pista bele. Ha megfőttek a zöldségek, 1 fej hagymát olajon párolni, szórni pirospaprikával és belekeverni a zöldséges levesbe. Ha kell lehet ízesíteni, és szórni apróra vágott zöldségzölddel.
Zsírt olvasztani kb 1 púpos evőkanállal..
Az elnyújtott tésztát olvasztott zsírral meglocsoljuk, frissen törött fekete borssal és törött pirospaprikával megszórjuk, szorosan feltekerjük kb 2 cm szélességben 4-5 hajtással, majd elvágjuk,/ezt addig folytatjuk, míg a tészta el nem fogy/ Ha kész, az összehajtogatott csíkokat középen kettőbe vágjuk, és mindegyikre csomót kötünk. Forrásban lévő sós vízben megfőzzük, lassú tűzön kb 30 percig. Ebből a mennyiségből kb 8 db kötözött tészta lesz. .
Tálalásnál 1-2 db kötözött tésztát teszünk a tányérba, és rámerjük a finom zöldséglevest.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!