Íze is rendben?? ügyes..
· 30 dkg világos rozsliszt
· 20 dkg fehér tönkölyliszt vagy sima liszt
· 2,5 dl langyos víz
· 2 tk só
· 1 tk cukor (xilit) én most malátával készítettem
· 2 dk élesztő
· 15 dkg aktív etetett kovász
· 4 ek kefír
· 8 dkg napraforgómag + a szóráshoz
A kovászt 1 órával a sütés előtt kiveszem a hűtőből. A szükséges kovászt felhasználom majd a sütéshez, a többihez (a maradékhoz) teszek ismét 3 ek lisztet + 3-4 ek vizet. Jól elkeverem, és kinn hagyom kb 5-6 órát vagy addig, amíg gyöngyözni nem látom. Átkeverem és lezárva a hűtőbe teszem a következő felhasználásig. Majd ezt ismétlem.
A langyos cukros vízben elkeverem az élesztőt, majd a kenyérsütőbe teszem. Ráöntöm a kovászt és a kefirt, az összekevert 2 féle lisztet, amibe a sót elkevertem. Elindítom a dagasztást és a sípszónál beleszórom a magot. Se kemény se puha nem lesz a tészta inkább tömör hatású.
Kelesztő tálba teszem, és 2 órát kelesztem letakarva meleg helyen. Átgyúrom, megformázom, papírral bélelt 29 cm-s formába teszem. Tetejét bevagdosom, vízzel lekenem, vagy permetezem, maggal megszórom, és 1 órát kelesztem.
Előmelegített sütőben 170 C°-n légkeveréssel az alsó rácson 60 percet sütöm. Ha nagyon pirulna, papírt teszek rá.
Figyeld a géped mert nehezen dolgozik a tésztával. Lehet, hogy segítened kell.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!