énis igy készitem
2 kg apró fürtös uborka
1 fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
csokor vastag száras kapor
egy vastag szál tormagyökér felcsíkozva
1 teáskanál egész kömény
1 evőkanál mustármag
1 evőkanál koriander
1 evőkanál só
1 szelet kenyér
Az uborkát körömkefével megsúroljuk,megmossuk.
Mindkét végét levágjuk és háromnegyedéig átlósan mindkét végéről bevágjuk.
Egy 3 literes befőttesüveg aljára rakjuk a kaprot,fokhagymát,fűszereket,és egy kevés tormát.
Belerakosgatjuk az uborkákat,közzé dugdosunk tormát,a tetejére tesszük a negyedekre vágott hagymát.
Rárakjuk a sót és meleg vízzel felöntjük.
A tetejére kenyérszeletet teszünk.Lefedjük és kitesszük a napra.
Én úgy 3 nap után le szoktam venni róla a kenyeret,nehogy ellágyuljon az uborka.
Kb4-.5 nap alatt megérik.
Ha a vizzét elpárologja,pótoljuk!
Azért érdemes megkóstolni mielőtt késznek nyílvánítjuk!
Hűtőben tartva hosszú ideig eláll.(feltéve ha marad :) ! )
Jó étvágyat hozzá!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!