5 literes csavaros üveghez:
2,5 kg berakni való uborka,
1 nagy csomag erősebb kapor,
pár szem babérlevél és szemes bors,
4-4 evőkanál liszt és só,
aki szereti pár gerezd fokhagyma.
Az uborkákat megmossuk, a kát végét levágjuk, megízleljük hogy nem keserű-e.
Hosszanti irányban bevágjuk.
Az üveg aljára tessük a sót és lisztet, kaprot.
A vastagabb szárából párat meghagyunk.
Ezzel fogjuk leszorítani az uborkát. beleállítjuk az üvegbe az uborkákat.
Közzé is tehetünk kaporszárat.
Beletesszük a szemes borsot és babérlevelet (fokhagymát).
Leszorítjuk a kaporszárral, hogy a forrás hatására ne jöjjenek fel az uborkák az üvegben.
Felőntjük hideg vízzel.
Egy tányérkával befedjük, és meleg helyre tesszük (nem tűző napra).
Ha kiforrott, és már nem pezseg a leve egy teljesen új tetővel légmentesen lezárjuk, és mehet a kamra polcára.
A leve a liszttől kicsit zavaros lesz, de ez szépen letisztul.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!