igazan nagyon finom csak nagyon pepecs es hamar elfogy
I. piskóta:
3 tojás,
3 evőkanál cukor,
3 evőkanál liszt.
II. piskóta:
3 tojás,
3 evőkanál cukor,
2 evőkanál liszt,
1 evőkanál kakaópor.
Krém:
4 dl tej,
15 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
4 evőkanál étkezési keményítő,
25 dkg vaj vagy margarin,
10 dkg porcukor.
Szóráshoz:
kb. 10 dkg kókuszreszelék
Bevonat:
10 dkg olvasztott főzőcsoki
A szokásos módon egyszerű sárga piskótát sütünk. Szétválasztjuk a tojásokat, robotgéppel kemény habbá verjük a tojások fehérjét, a vége felé egyesével adagoljuk hozzá a cukrot, simára keverjük, míg teljesen megkeményedik a hab, ekkor kerül hozzá a sárgája, rövid keverés, és jöhet a liszt, melyet már fakanállal dolgozunk bele nagyon óvatosan. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük (tűpróba ajánlatos).
A kakaós piskótát is a fenti eljárás szerint készítjük.
A krémhez az étkezési keményítőt csomómentesre keverjük pici tejjel (melyet a 4 dl-ből veszünk el), majd a maradék tejet felforraljuk a cukorral, és állandó keverés mellett az előzőleg elkevert keményítővel sűrűre főzzük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot is. A porcukrot habosra keverjük a vajjal, és a már kihűlt krémhez adjuk.
A piskótákat kiszaggatjuk (2,5 cm átmérőjű szaggatót használok). A piskótatallérokat krémmel összeragasztjuk (legalább egy ujjnyi vastagságú legyen a krém), majd a tallérok széleit is nagyon vékonyan bevonjuk a krémmel, kókuszreszelékbe forgatjuk. A tetejére olvasztott csoki kerül.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!