Nagyon szép!
320 ml víz
3 evőkanál olaj
1 teáskanál zsír
3 kávéskanál só
1 evőkanál porcukor
1 evőkanál 10% ecet
50dkg BL55 liszt
10dkg BF53 félfogós
20dkg BL80 kenyérliszt
1 kanál Tönkölybúza liszt
1 kávéskanál sikér
1kávés kanál zabpehely
4 dkg élesztő
+ Kovász
Kovászt előző nap kell elkészíteni!
120 ml víz
2 dl pohár BL55 liszt
1evőkanál olaj
1kávéskanál só
1 dkg élesztő
Az összes hozzávalót beleteszem a gépbe és mikor megkel,kiveszem deszkára és kicsit megformázom. Pataki tálba teszem. Lehet kreatívkodni a tésztával. Vagy pengével vágok mintákat, vagy a tésztából veszek el keveset és azzal mintázom. A tálban 20 percig kelesztem,majd a tetőt rátéve forró 210 fokos sütőbe tolom A tálat előre be kell áztatni,nehogy elrepedjen 50percig sütöm és leveszem a tetőt róla. Ha nem elég piros akkor még visszateszem és pirosra sütöm. Mikor kiveszem a tálból,bespriccelem vízzel. Lehet gyönyürködni a szép illatos kenyérben.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!