Hozzávalók:
A tésztához: 7 tojás sárgája, 20 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 8 evőkanál víz, 20 dkg liszt, fél csomag sütőpor.
A krémhez ( hab + főzött krém):
A habhoz: 7 tojás fehérje, 6 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor.
A főzött krémhez: 2 csomag vaníliás pudingpor, fél liter víz, 5 evőkanál cukor.
A tészta tetejére a habhoz: 4 dl tejszín, 1 csomag vaníliás cukor
A 7 tojás sárgáját a kétféle cukorral habosra keverjük, közben a vizet kanalanként adagoljuk hozzá. Végül belevegyítjük a sütőporos lisztet. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsiben sütjük.
A 7 tojás fehérjét a 6 evőkanál cukorral jó keményre felverjük és félretesszük.
A 2 csomag vaníliás pudingport az 5 evőkanál cukorral fél liter vízben felfőzünk és rögtön, még forrón összevegyítjük a tojáshabbal.
Amint a tészta kisült és meghűlt, a tetejére simítjuk a pudingos habos krémet.
Végül kemény habbá verjük a tejszínt a vaníliás cukorral majd óvatosan a pudingos habos krém tetejére kenjük.
Hűtés után kockákra szeletelhető.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!