Ez valami isteni volt,a férjem nem hitte el,hogy Én csináltam.
Tészta: 25 dkg liszt, 15 dkg margarin, 1 tojássárgája, 1 csipet só, 1 dl tejföl
Krém: 40 dkg cukor, 9 tojásfehérje, 1,8 l víz, 6,5 cs. vaníliáspudingpor
Tészta:
A lisztet és a margarint elmorzsolom, hozzáadom a tojás sárgáját, sót, tefjölt összegyúrom. 1 órán át pihentetem. Két lapot sütök belőle. VIGYÁZAT! Nagyon törik a lap.
Krém:
A tojásfehérjét 9 kanál cukorral habbá verjük. A maradék cukrot, a vaníliáspudingporral és a vízzel megfőzzük. A forró pudingba a habot belekeverem. Ezután megtöltjük a lapokat és teljesen kihűtjük a krémest. A krémtől a lapok megpuhulnak.(én tepsibe magas falú tepsibe szoktam önteni, de lehet kartonpapírból is csinálni formát, a lényeg, hogy 10 cm magas legyen)
Jó étvágyat!
Ez valami isteni volt,a férjem nem hitte el,hogy Én csináltam.
Ez nagyon profin néz ki!Biztosan jó is!
Köszönöm szépen
Jól néz ki de a 9 tojássárgáját hová tegyem?? És a puding??6 és fél csomag kell 1 liter, 8 deci vízzel?? Ki próbálom de sajnálom ha nem sikerülne a tojások miatt!!! Várom a válaszod!!! Köszönöm!
Szia Juci! Csak 8 tojássárgáját kell máshoz felhasználnod, mert 1 kell a tésztába:) Egyébként a tojássárgájából én szoktam csinláni egy kis rántottát, de persze 2-3 tojást még ütök hozzá, hogy legyen benne fehérje is, másnap reggelire tökélsetes. Vagy madártejet, de ahhoz is kell pár tojás még a fehérje hab miatt. A pudingporból nyugadtan beleteheted a 7 csomagot is, hogy ne maradjon maradék. Igen 1,8 l vizhez kell ennyi pudingpor, utána majd fellazítja a hab, isteni finom. Nem értem, hogy, hogy érted, hogy nem sikerül a tojások miatt. Ha jók a tojások, nem lehet hiba. Én is készítek a héten egy adagot:) Majd számolj be, hogy hogyan sikerült. Zsuzsi
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!