Nagyon szép fincsi és mutatós süti!!:))
10 dkg porcukor
15 dkg zsír,
2 egész tojás,
40 dkg liszt,
1/2 sütőpor
Főzöt krém:
3 dl tej ,
3 kanál liszt,
20 dkg cukor,
15 dkg vaj
1 vaniliás cukor mandula aroma (felet használtam) 50-54 darab lett!
Zalában egyszer egy esküvőre készítette keresztanyám, most megkaptam a receptet!
Mindenhol kerestem, de krémmel töltve sehol sem találtam!
A porcukrot a zsírral és a tojással jól kikeverem,m ajd a liszttel és a sütőporral tésztát gyúrok.
Megfelezem és az egyik részbe kevertem kakaót!
Lehet ételszínezékkel variálni én már láttam világos és rózsaszín kombinációt is!
Vékonyan belenyomkodom a kifli formákba és 10 perc alatt megsütöm.
Picit hül aztán szépen kijöm a formából!
Elkészítem a krémet:
A tejben elkeverem a lisztet a fele cukorral majd felfőzöm.
A vajat elkeverem a cukor másik felével mikor a lisztes krém kihül összekeverem a kettöt, majd mandula aromával ízesítem!
Kicsit Shrekkes lett!
Megtöltöm az üregeket majd két külömböző színűt össze teszek!
A krém nem lett nagyon kemény!
Másnapra szépen megpuhul!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!