1 l víz
cukor nálam 15 dkg de ízlés szerint
1 tk fahéj
1 citrom leve +1 karikázva
1 tk csillag ánizs
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
2 dl tejszín
A kimagozott meggy egyik felét tegyük egy edénybe, majd öntsük fel a vízzel. Adjunk hozzá az ízlés szerinti mennyiségű cukrot, a vaníliás cukrot, nyomjuk bele a citromlevet, majd tegyük bele a fűszereket. Ezután forraljuk ki, majd mérsékelt lángon főzzük kb. 10 percig.
Amikor megfőtt, botmixerrel pépesítjük a levest, majd tegyük vissza a tűzre, és újra forraljuk fel.
A tejszínt keverjük simára a vaníliás pudingporral, majd állandó keverés mellett csorgassuk a levesbe .Ha csomósodna akkor újra mixeljük át egy picit .
Ezután a meggy másik felét tegyük bele , és főzzük pár percig, csak hogy besűrűsödjön. Tálalás előtt ízlés szerint hűtsük langyosra, vagy hűtőszekrényben jó hidegre.
Tálalás előtt a jól lehűtött levesbe citrom karikákat rakunk .
Jó étvágyat.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!