1 pohár joghurt (150 ml), ez pohár lesz később a mérce!!!
1,5 pohár cukor
1/4 pohár olaj
3 pohár liszt
1 pohár tej
3 tojás
1 csomag sütőpor
1 citrom leve
15 dkg ribizli (fagyasztott is lehet), de akár áfonya is
--------------------------
Krém:
25 dkg mascarpone sajt
3 evőkanál málna-ribizli lekvár (egyik is lehet belőle)
Összekeverjük a nedves anyagokat, és a száraz anyagokat finoman folytonos keveréssel öntjük bele, hogy sima legyen. A VÉGÉN TESSZÜK BELE A RIBIZLIT, DE DÍSZÍTÉSRE VISSZATARTUNK KB. 2 EVŐKANÁLNYIT !!!
A muffin formába 3/4-ig töltjük (muffin papírt is tehetünk bele), és 180°C fokon 20-25 percig sütjük.
A mascarponét össze keverjük a lekvárral, és nyomóformában tesszük a kész muffinokra, ribizlivel díszítjük.
Megjegyzés: Nekem 21 db muffin lett, ebből az anyagból, a 12-es sütő forma után a maradék anyagba szórtam kakaóport, ezért lett kakaós is ! :)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!