6 db csirkemell filé
1 kg mirelit vegyes zöldség /tavaszi keveréket használtam:brokkoli,karfiol,sárgarépa,zöldborsó,
kukorica,zöldhüvelyű bab
20 dkg tömlős krémsajt
20 dkg főtt füstölt tarja
1 cs.újhagyma
20 dkg trappista sajt
1 nagy doboz tejföl
5 dkg vaj
ételízesítő
őrölt fehér bors
só
petrezselyemzöld
Előkészítés:A csirkemelleket szétnyitjuk,kiklopfoljuk,sózzuk.Az újhagymát és a tarját apróra vágjuk.A zöldséget megpároljuk a vajon egy kis ételízesítővel,petrezselyemzölddel és borssal.
Elkészítés:Az apróra vágott tarját és újhagymát elkeverjük a krémsajttal,sóval,borssal ízesítjük majd a csirkemellekbe töltjük.A hússzeleteket összehajtjuk és fogvájóval összetűzzük.Egy tepsi vagy jénai aljára terítjük a zöldséget,ráhelyezzük a betöltött csirkemelleket.Tejföllel meglocsoljuk,reszelt sajttal megszórjuk és előmelegített sütőben lefóliázva 20-30 percet sütjük.Levesszük a fóliát és a sütőbe visszatéve pirosra sütjük /kb. 15-20 perc /
Petrezselymes rizst készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!