Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Krémsajtos-túrós gyümölcstorta

felvitel dátuma: 2016-01-09 18:22:17       mai nézettség: 1       nézettség: 1475
részletes recept
Hozzávalók 1 személyre:

 Hozzávalók:

(26 cm-es tortaformához)

10 tojásból készült piskóta

Hozzávalók a krémhez:

500 g mascarpone
350 g sűrű tejföl 
25 dkg túró
2,5 dl habtejszín
10-12 evőkanál porcukor
1 citrom reszelt héja
1 teáskanál vanília eszencia vagy 1 cs. vaníliás cukor vagy 1 vaníliarúd kikapart magjai
25 g zselatin
1 dl víz
bármilyen gyümölcs
A tetejére díszítéshez: Ízlés szerinti gyümölcsök
2,5 dl habtejszín + 1 cs habfixáló por, 
1 kis zacskó színtelen tortazselé

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:
1. A piskótát - 10 drb tojásfehérjét kiverünk 10 kanál k.cukorral keményre ,majd hozzátesszük a 10drb  tojássárgáját majd 10 kanál lisztet és 1 drb  sütőport  kilisztezett tortaformában megsütjük - kihűtjük 

2. A krém hozzávalói közül a tejszínt először habbá verjük.

3. A krém többi hozzávalóját elkeverjük. Elősször a túrót keverjük kicsit el a robotgép táljában, hogy összetörjön, majd folyamatosan adagoljuk hozzá a krémsajtot, és a többi hozzávalót, és alaposan elkeverjük.

4. Kis lángon, kevergetve felolvasztjuk a zselatint, elvegyítjük 3 evőkanál krémmel, majd hozzáöntjük a többi krémhez, és az egészet alaposan összekeverjük. (Fontos ez a keverési sorrend, különben a zselatint, ha egyben beleöntenénk a krémbe, akkor hamar csomósodna).

A barackot (ízlés szerint esetleg egyéb gyümölcsöket) a végén keverjük hozzá egy kanállal, hogy ne törjenek össze.

5. A piskótát 2 (esetleg 3) részre vágjuk. Az alsó lapot visszatesszük a kapcsos tortaformába, megtöltjük a krém nagy részével, majd rátesszük a másik piskótalapot, és a tetejét megkenjük a maradék krémmel. Pár órán át tegyük a hűtőbe dermedni, de a legjobb egy egész éjszakára. Nagyon jó állagú krémet fogunk kapni másnapra.

6. Pár óra múlva/másnap jöhet a díszítés.
Érdemes az egész tortára vékonyan felvert tejszínt kenni, esetleg kis habrózsákat rajzolni a szélére. Ízlés szerinti gyümölcsökkel kirakjuk a torta tetejét, esetleg oldalát.Én kandírozott gyümölcsöt használtam.

 

Szakács: Mari


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.