Krumplikat megtisztítjuk majd kockára vágjuk!
Hideg vízben feltesszük főzni,de csak annyi ami éppen ellepi + só.
Míg hűl a krumplink, hagymát apróra vágjuk és zsírban szépen meg pirítjuk!
Felét rászórjuk a krumplira,másik felét a lábasban hagyjuk.
Felöntjük a főzőlével amiben előtte a krumplit főztük!
+ vizet öntünk még hozzá+só
Csak az íze miatt bele főzünk egy TV paprikát,amit a végén ki emelünk!
Ha megfőtt a krumpli,leszűrjük és a főzővizet elteszem későbbre a leveshez!
Krumpli nyomóval összetörjük,kihűtjük!
Amikor már teljesen hideg!
Hozzá keverjük a lisztet+ sót+ tojást+ pici pirított hagymának a felét!
Összekeverjük és pici gombócokat csináljuk és forrásban lévő léhez adjuk!
Lassú Tűzön készre főzzük!
Tálalás előbb pici friss aprított petrezselyemzöld szórjuk meg!