Hozzávalók:
2 kg krumpli, só, liszt, 1,2 dl olaj, 4 db száraz zsömle,vagy száraz kenyér
Elkészítése:
A krumplit 1 nagy evőkanál sós vizbe megfőzzük, a vizet leötjük róla. Krumpli nyomóval átnyomjuk, és kihütjük. Körübelül 40 - 50 dkg lisztel összegyúrjuk. Elnyújtjuk 1,5 cm majd csikokra vágjuk és elsodorjuk, és 1 cm vadaljuk. Sós vizbe kifőzzük. Ha feljön a viz tetejére 2-3 perc után hideg vizre szedjük. A kenyeret, vagy zsemlét lereszeljük az olajon meg pirítjuk és a nudlival összekeverjük. De lehet lekváral, vagy mákal is fogyasztani.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!