Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » krumplifőzelék

felvitel dátuma: 2012-02-08 00:41:12       mai nézettség: 1       nézettség: 2045
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók:

1 kg krumpli
2 evőkanál olaj
1+1 teáskanál liszt
4 db babérlevél, majoranna, bors
3-4 gerezd fokhagyma
1 teáskanál pirospaprika

2 dl tejföl
A fűszerezéshez Toldi fűszereket használtam.
www.toldifuszer.hu

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

Elkészítés:

A krumplit meghámozom, megmosom. Félbe vágom és szeletekre vágom. A fokhagymát meg pucolom és apróra vágom.
A 2 evőkanál olajból és 1 teáskanál lisztből rántást készítek és hozzá adom a fokhagymát. A tűzről lehúzva megszóróm a pirospaprikával, elkeverem.
A tűzre visszateszem és bele szedem a krumplit, majd felöntöm annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.
Kevergetve felforraljuk, hozzáadjuk a fűszereket és fedővel lefedve fél óra alatt puhára főzöm.
Ez idő alatt a 2 dl tejföllel és az 1 teáskanál liszttel elkészítem a habarást, ügyelve , hogy csomómentes legyen és a megfőtt krumplihoz keverem és néhány percig össze forralom.
Aki szereti ecettel picit pikánsabbá teheti.
Sok féle feltéttel tálalhatjuk. Pl. pörkölttel, fasírttal, sült hússal stb.
Nekem sült csirkemájam volt éppen, ez látható a csatolt fotón!

Szakács: Anyika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

7/10 árpád 2014 szeptember 17

nagyon finom volt ,én még tettem bele egy kis örölt szerecsendiot is

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.