Hozzávalók:
3 dkg vaj/margarin
3-5 gerezd fokhagyma
1 teáskanál liszt
2 l víz
2 dl főzőtejszín
1 tojássárgája
½ kg krumpli
2 db húsleveskocka
fűszerek:
só, bors, kömény/őrölt/, babérlevél, majoranna, piros arany/elhagyhatók vagy helyettesíthetők/
leves gyöngy, vagy pirított kenyérkocka
10 dkg sajt /reszelve/
a fűszerek a www.toldifuszer.hu termékei
Elkészítés:
A krumplit meghámozom, megmosom és apró kockára vágom.
A fokhagymát megpucolom és apróra vágom.
A vajat/margarint/ a fokhagymával és a liszttel picit megpirítom, majd felöntöm a vízzel, hozzáadom a krumplit és felforralom!
Fűszerezem és hozzáadom a leveskockát is, majd lefedve kb. 30 percig főzőm./a krumpli fajtájától függ/
Ezalatt a tejszínt a tojás sárgájával elkeverem és ha megfőtt a krumpli behabarom vele a levest.
Tálalhatjuk úgy, hogy a tányérra szedünk a levesbetétből és a sajtból, majd erre szedjük a forró levest.
Vagy tálalhatjuk úgy is, hogy a kiszedett leves tetejére szórjuk a levesbetétet és a sajtot.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!