*60 dkg krumpli
*2 szál sárgarépa
*1 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
*1 csipet őrölt bors
Gombócokhoz:
*20 dkg darált sertéshús
*1 tojás
*3 csapott ek búzadara
*1 csipet só
*1 csipet őrölt bors
*1 kis csokor friss petrezselyemlevél
A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát vékony karikára vágjuk, a krumplit felkockázzuk.
A zöldségeket dupla annyi vízben feltesszük főni, mint ami ellepi. Ízesítjük sóval, borssal, házi ételízesítővel (esetleg leveskockával).
Amíg felfő, a darált húshoz adjuk a tojást, a búzadarát, sót, borsot és az apróra vágott friss petrezselyem levelet.
Kisebb diónyi golyókat formázunk (esetleg kisebb kanállal szaggathatjuk) és a levesbe engedjük.
Mire a zöldségek megpuhulnak, a gombócok is megfőnek.
Melegen, friss petrezselyemlevéllel megszórva kínáljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!