A krumplit meghámozzuk, apróra vágjuk és sós vízben puhára főzzük.
Egy villaval pépesre törjük.
Az élesztőt felfuttatjuk egy kis langyos tejben a cukorral
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a megtört krumplit, a felfutott élesztőt, a sót, az olajat, a maradék tejet és a tejfölt.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, 8 egyenlő részre vágjuk.
Minden tésztát kb. 50 cm hosszú rúddá sodrunk.
A rudakat középen U alakban behajtjuk.
A két tésztaszálat egymáson körbe csavarjuk.
A tészta alján a két véget összecsípjük, és alulra fordítjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsi fektetjük.
A sütőt előmelegítjük.
A csavarokat 20 percet hagyjuk kelni.
Lespricceljük vízzel, megszórjuk szezámmaggal.(az en sutom eros igy kb 10-12 perc is eleg neki)