1,5 l viz
só izlés szerint
50 dkg burgonya
1 csm zellerlevél szárával együtt
1 db paradicsom
1 fej hagyma
0,5 dl olaj
1 kk. pirospaprika
A burgonyához:
35 dkg liszt
só
a sült pogácsához 2 dl olaj
A vizet felteszem, megpucolom a krumplit egészben hagyom és bele a főzővizbe, hozzádobom a csokor zellert és megfőzöm.
Kb 15-20 perc.
Addig a 0,5 dl olajon a felapritott hagymát megsütöm, pirospaprikával szinezem, beledobom a feldarabolt paradicsomot vagy 1 dl paradicsomlét, 1 dl vizzet öntök hozzá és csendesen 5-10 percig fözöm, hogy a lé kicsit besürűsödjön.
A megfött krumplikat szürőlapáttal kiemelem egy tálba és összetöröm, sózom és hagyom kihülni egy kicsit.
Addig a leveslébe beleszűröm a hagymás keveréket.
Ez adja a színét és ízét.
A tört krumplihoz adok 35 dkg lisztet, sót és összegyúrom, és a feléből kis gombócokat csinálok és beleteszem a forró levesbe.
Addig főzöm csak mig feljönnek a leves tetejére.
Már tálalható is.
A burgonyás tészta másik felét pedig egy kis deszkán kézzel újjnyi vastagra szétnyomkom, kis pogácsákat szaggatok belőle, és forró olajban kisütöm.
Sajttal meghintem a meleg pogikat és fokhagymás sós tejföllel kinálom.
Ebben a hőségben ez elegendő egy ebédre.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!