HOLNAP EZ LESZ EBÉDRE, DE CSINÁLOK BELŐLE SAJTTAL-SONKÁVAL TÖLTÖTTET IS.
1 kg burgonya
1.5-2 kg liszt
5 dkg élesztő
só ízlés szerint
étolaj a sütéshez
Burgonyát sós vízben megfőzzük.
Összetörjük és a levével pépet készitünk.
Langyosra hűtjük.
A langyos masszába felfuttatunk 5 dkg élesztőt
és beleöntjük a 1.5-2 kg lisztet.
Annyi langyos vizet adunk hozzá hogy nagyon kemény tésztát kapjunk, mivel kelés során a burgonyától lágyulni fog a tésztánk. Mikor félig megkelt újra dagasztjuk. Ha nagyon lágynak érezzük a tészát dagaszthatunk hozzá még lisztet.
Miután megkelt másodjára is a tésztánk erősenlisztetzett deszkára boritjuk egyszer meghajtogatjuk .
Kb 1.5 vastagra nyújtjuk és 10-15 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk.
Ruhával letakarjuk és egy picit pihentetjük sütés előtt. Forró étolajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Ebből az adagból mérettől függően 21-25 db lángosunk lesz.
Izlés szerint tálaljuk
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!