Istenien néz ki!!!
50 dkg liszt
3,5 dl tej
1 élesztő
2 mokka cukor
2 kanál olaj
só
2 közepes főtt, áttört burgonya
A lisztet tálba szitálom, hozzá adom a 2 kanál olajat, az áttört burgonyát!
A tejet meglangyosítom,kétfele öntöm!
Az egyik felébe teszem a 2 mokkacukrot,és felfuttatom benne az élesztőt!
A másik felébe sót teszek!
Hozzáadom a liszthez, és jól megdagasztom!
Meleg helyen kelesztem!
Az olajat felforrósítom, és a vizes kézzel szakított tészta darabokat (nem nagyokat) kerek formára húzkodom!
Az olajba téve, először fedő alatt sütöm 2-3 percig, aztán megfordítom és már fedő nélkül sütöm szép pirosra!
Tálaláshoz zúzott fokhagymát és tejfőlt használok!
Jó étvágyat kívánok!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!