Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Krumplis pogácsa szezámmaggal

felvitel dátuma: 2018-07-14 13:42:09       mai nézettség: 1       nézettség: 461
részletes recept
Hozzávalók 10 személyre:

1 kg liszt (vegyesen: rétes és finom),
2dl tej,
1 mokkáskanál cukor,
3 dkg élesztő,
1 tojás+1 a tészta lekenéséhez,
3 közepes ó krumpli  ,
5dkg margarin vagy vaj,
2 bő evőkanál zsír,
só ízlésnek megfelelően,
krumpli főzőlék.
Szezámmag a tésztára (de nélküle is elkészíthető)

Előkészületi idő: 90 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

A krumplit megfőzzük, kevés zsiradékkal összetörjük, és kihűtjük.
A kissé cukros 1 dl tejben az élesztőt megfuttatjuk.
A liszttel elmorzsoljuk a margarint és a zsírt.
Ha kihűlt a krumpli az alapanyagokat összegyúrjuk annyi krumplilé+ 1dl tej keverékével, amennyit a liszt felvesz.
Kelesztő tálban lefedve bő 1 órát kelesztjük.
Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkára borítjuk. kb 1,5-2cm vastagra kinyújtjuk, bevágjuk a tetejét és tetszőleges nagyságú szaggatóval kiszúrjuk.
Tepsibe sütőpapírra sorakoztatjuk, lekenjük a felvert tojással, megszórjuk a szezámmaggal.
20 percet még kelesztjük, majd 180C-on megsütjük.

Szakács: Nusi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.