1 db tojás
1 dl olaj
2 db vöröshagyma
kevés só
50 dkg liszt
1-2 dl tejföl
50 dkg burgonya
4 dl langyos víz
5 dkg olvasztott zsír
ízlés szerint pirospaprika
A lisztet a zsírral eldolgozom. A vizet és a sót elkeverem és hozzáteszem a liszthez. Jól kidolgozom,
hogy puha tésztát kapjak, amíg sima és ruganyos nem lesz. Két cipóba osztom és lisztezett tálcára
teszem, letakarom és kb. 30 percig pihentetem.
Közben elkészítem a tölteléket, a burgonyát héjában megfőzöm, megpucolom és burgonyanyomón
lenyomom, ha kihűlt őrölt pirospaprikát és sót teszek hozzáés jól elkeverem.1 dl olajon a
vöröshagymát megfonnyasztom és még hozzákavarom a krumpli töltelékhez.
Egy asztalt leterítek abrosszal, megszórom kicsit lisztelt és kinyújtom rajta a rétestésztát,
meglocsolom olajjal és rászóróm a tölteléket és elosztom a tejfölt is rajta.
A tésztát felcsavarom tepsi nagyságúra vágom és egy zsírral kikent tepsibe teszem
Megkenem a tetejét felvert tojással és szép pirosra megsütöm.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!