· 60 dkg krumpli - hámozva, kis kockákra vágva
· 50 dkg fodros vagy kocka tészta
· 1 fej vöröshagyma
· 1 dl olaj vagy zsír
· 1 bő teáskanál őrölt piros paprika
· 1 kk őrölt bors
· 1 tk só
Egy nagyobb serpenyőben a vöröshagymát forró zsiradékban megfonnyasztom, meghintem pirospaprikával, beleöntöm a krumplikockákat, sózom, borsozom, kb. 1/2 dl vizet öntök rá, majd saját levében - fedő alatt - takarékon puhára párolom, néha megkevergetve.
Közben a tésztát bő, sós vízben a javasolt idő szerint kifőzöm, leszűröm.
Amikor megpuhult a krumpli, a közben kifőtt tésztával összekeverem.
Savanyúsággal, befőttel nagyon finom.
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!