A hagymát megpucolom, 4-6 felé vágom és a Tupperware Aprítóval apróra vágom.
Meghámozom a Tupperware zöldséghámozóval a burgonyákat, kisebb darabokra vágom a Konyhai előkészítő késsel, és a Konyhai Mindenttudóba rakom, melybe előzőleg a kés betétet tettem bele, és addig tekerem, míg a kellő nagyságúra nem vagdalja a krumplit.
A Mesterszekács Nagy Nyeles Serpenyőbe olivaolajat öntök, felforrósítom és a hagymát üvegesre párolom. Ezután a hagymára teszem a sót, elkeverem, majd beleöntöm az apróra vágott burgonyát. Átkeverem, majd pirospaprikával megszórom, és még egyszer átkeverem. Ráteszem az edényre a tetejét és takaréklángon lassan főzöm, közben néhányszor megkeverem.
Míg a burgonyám fől, teszek fel kb. 2,5 liter vizet forrni. Mikor a víz felforrott egy 1k. sót teszek bele. Elzárom alatta a gázt és hagyom, hogy a gőz kicsit elillanjon, addig a Tálalómester szűrő részébe beleöntöm a tésztát.
A sós vizet a tésztára öntöm, úgy, hogy kb. kétujjnyival a tészta felett legyen. Kis olivaolajat öntök bele. Megkeverem és ráteszem az edényre a fedelét.
Tészta fajtától függően, 8-10 percig főzöm a tésztát, közben egyszer, kétszer megkeverem.
Mikor elkészült a tészta, leveszem a tetőt, kiveszem a szűrőbetétet a Tálalómesterből, lefolyatom a vizet és a szűrőt a tetőbe helyezem. Kiöntöm a főzővizet, majd a tésztát a szűrővel visszahelyezem az edénybe. Ráteszem a tetőt és hagyom lecsepegni a vizet.
A kifőtt tésztát soha nem szabad leöblíteni hideg vízzel, ugyanis akkor kimossuk belőle a sikér tartalmát!
Mikor lecsepegett a víz, átöntöm a tésztát a Tupperware Kristály Tálba.
Ráöntöm a kész burgonyát. összekeverem.
Ízlés szerint savanyúsággal kínálom.
Ajánlott Tupperware edények:
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!