Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Kenyér / péksütemény étel receptek » Krumplis -zsíros kenyér

felvitel dátuma: 2023-08-03 09:16:27       mai nézettség: 1       nézettség: 74
részletes recept
Hozzávalók 1 személyre:
300ml langyos víz,1 teáskanál cukor,7(g) porélesztő,550 g liszt, 2 db közepes burgonya megfőzve,összenyomva ,2 evőkanál zsír,1 csapott evőkanál só
Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 45 perc

Elkészítés:
A langyos vízbe szórjuk az élesztőt és cukrot, majd megkeverjük és hagyjuk felfuttni 10 percig. A lisztet egy tálba tesszük a sóval ,jól összekeverjük,majd hozzáadjuk a burgonyát,a zsírt ,a felfutott élesztőt és egynemű tésztát gyúrunk belőle. Ezután lefedve hagyjuk kelni egy órát. Miután megkelt kicsit kilapogatjuk kézzel. Majd két oldalát behajtjuk, feltekerjük,majd összecsípjük a tésztát. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral,majd belehelyezzük a kenyeret ,a csípet fele legyen alul. A kenyér felületét bevágjuk, megkenjük vízzel,majd előmelegített sütőben elsőnek 200 fokon 15 percet,majd vissza vesszük 180 fokra és kb.30 perc alatt aranybarnára sütjük. Még forrón átkenjük vízzel a kenyér felületét.
Szakács: fatime


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.