Elkészítés:
A langyos vízbe szórjuk az élesztőt és cukrot, majd megkeverjük és hagyjuk felfuttni 10 percig. A lisztet egy tálba tesszük a sóval ,jól összekeverjük,majd hozzáadjuk a burgonyát,a zsírt ,a felfutott élesztőt és egynemű tésztát gyúrunk belőle. Ezután lefedve hagyjuk kelni egy órát. Miután megkelt kicsit kilapogatjuk kézzel. Majd két oldalát behajtjuk, feltekerjük,majd összecsípjük a tésztát. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral,majd belehelyezzük a kenyeret ,a csípet fele legyen alul.
A kenyér felületét bevágjuk, megkenjük vízzel,majd előmelegített sütőben elsőnek 200 fokon 15 percet,majd vissza vesszük 180 fokra és kb.30 perc alatt aranybarnára sütjük. Még forrón átkenjük vízzel a kenyér felületét.