A krumplit egészben megfőzöm, majd meghámozom. A vöröshagymát meghámozom, és félfőre vágom. A zellert megtisztítom, félbevágom, majd 1-2 mm vastagságúra szeletelem. A cukorból, ecetből és sóból, kb. 2 liter salátalevet készítek, amibe beleteszem a felszeletelt zellert, és addig forralom, amíg a zeller puha lesz. A salátalében lévő cukor, ecet és só mennyiségét mindenki saját ízlésére bízom. Én úgy szoktam elkészíteni, hogy a cukorral és ecettel kellemesen pikáns saláta levet készítek, majd megsózom és ezután forralom. Lehet erőteljesebben ízesíteni, mert a krumpli beszedi és kisimítja az ízeket. A krumplit karikára vágom, és a felét lerakom egy tálba. Megsózom, majd rárakom a felszeletelt hagymát. Ezt a réteget is megsózom. Ezután a maradék krumplit rakom rá, sózom, majd az egészet felöntöm a felforralt salátalével. A tetején elrendezem a zellerszeleteket, meghintem fehér borssal. Az egészet, előző napon érdemes elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek. Hűvös helyen, több napig eltartható.
http://karcsifozdeje.blogspot.hu/2014/11/krumplisalata-zellerrel.html
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!