Pont így készítem én is ! Ja, és imádom !
Hozzávalók:
50 dkg krumpli
1 fej hagyma
fél dl olaj
1 kávéskanál pirospaprika
só
bors /őrölt/
piros arany
25 dkg kockatészta
víz, melyben a tésztát főzzük és ebbe egy evőkanál olaj és só
Elkészítése:
A krumplit meghámozom, megmosom és kockára vágom. A hagymát megpucolom és felaprítom, majd az olajon megpirítom. A tűzről lehúzva szórók rá pirospaprikát, borsot és nyomok bele kb 2 cm piros aranyat. A tűzhelyre visszatéve hozzáadom a kockára vágott krumplit és többször megkeverve puhára főzöm. Csak annyi vizet teszek alá, amennyiben megfő! Tulajdonképpen, egy lé nélküli paprikás krumplit készítek. A tésztát, bő, lobogó sós, olajos vízben megfőzöm. Amikor a krumpli megpuhult megtöröm, majd a tésztát rászedem, összekeverem, és kicsit átpirítom. Tálalásnál még egy kis őrölt borssal megszórom.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!