felvitel dátuma: 2011-02-05 20:19:30
mai nézettség: 1
nézettség: 2976
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
15 dkg kukoricadara 2 csapott evőkanál xilit 1 citrom reszelt héja és leve 7 tojás 7 dl sovány tej ( a tejet kókusz vagy zab tejjel) helyettesíthetjük így még egészségesebbé tehetjük csipetsó 5 dkg kókusz zsír
Fűszeres csokoládé "lekvár"
20 dkg étcsokoládé 2dl sovány tejszín (a tejszínt helyettesíthetjük rizs tejszínnel vagy zabtejszínnel) ezzel laktózmentes lesz. 1dl kókusztej 2 dkg kókusz zsír 1 marék friss bazsalikom, apróra vágva. Egy darabka friss gyömbér apróra vágva, őrölt kevés koriander. Kevés xilit ha szükséges.
Előkészületi idő: 30 perc
Sütési idő: 40 perc
Elkészítés:
Első lépésként a növényi alapanyagú tejből sűrű grízt főzzünk. Mikor készen lesz langyosra hűtjük. A tojásokat ketté választjuk a sárgáját a xilittel jól kikeverjük . A tojások fehérjét csipet sóval kemény habot készítünk . A grízhez hozzáadjuk a tojássárgáját és a vele együtt elkevert xilitet. A kókusz zsírt és a reszelt citrom héját és levét. Legvégül a tojások habjába forgatjuk. Előmelegített sütőben közepes hőn 40-45 perc sütési ideje.
A darabokra széttört étcsokoládét gőz fölött a kókusztejben megolvasztjuk majd hozzá kavarjuk a tejszínt és a fűszereket , simára kikeverjük hűtőbe rakjuk és jól kihűtjük. Célszerű előbb az öntett elkészíteni mert amíg a felfújt elkészül addig a csoki lekvár már hűl.
Xilitet soha nem használtam, helyette mennyi cukrot kell tenni?????
Hirdetések
Ittmegtanulfőzni. Sütésitudományát, ötletétörökítse meg, helyezze el receptjeit. Receptmelléfotó. Vegyenrésztfolyamatoshavinyereménysorsoláson!
Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.