szuper jók! Én még soha nem használtam kukoricalisztet.
40 dkg kukorica liszt
3 ek.méz
15 dkg vaj
3 ek.tejföl
1 tk. vanília kivonat
½ citrom héja és leve
1 tojás
1 tk.szódabikarbóna
cipetnyi só
lekvár ízlés szerint
A lisztben elkeverjük a sót, a szódabikarbónát, a mézet, a vanília kivonatot, csipetnyi sót,a citromhéjat. Belemorzsoljuk a puha vajat, beleöntjük a citromlét és a tojással összegyúrjuk.
A tésztát 30 percre hűtőbe vagy hűvös helyre tesszük, majd elfelezzük és kb. 4 cm átmérőjű hengerekké sodorjuk. A hengerekből 1 cm széles korongokat vágunk, tenyerünkkel vagy ujjainkkal kissé szétlapítjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A korongok közepébe az ujjunkkal kis mélyedést nyomunk, ide töltünk egy kevés, sűrű lekvárt.
Előmelegített sütőben készre sütjük.
kb. 40-45 db
Eredeti recept: http://receptek.laptopkonyha.hu/receptek/?sw_17_page=6&sw_17_item=745&sw_17_folder=180
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!