Hú, de finom. Gyerekkorom egyik kedvenc fozeléke, amit már bizony rég nem ettem! Koszi, hogy eszembe juttatad, biztosan az étlapunkra kerul hamarosan!
40dkg morzsolt csemege kukorica
2dl tej
1dl főzőtejszín
vaj
2-3ek liszt
1 gerezd fokhagyma
só,őrölt fehérbors,
Először a kukoricát megfőzzük enyhén sós vízben a forrástól számított kb 10-15 percig.Ezt 2-3 evőkanálnyi vajon megfuttatjuk.Rászórjuk a lisztet,majd felöntjük a tejjel és mártás sűrűségűre főzzük.Beletesszük a zúzott fokhagymát ,fehérborsot és ízlés szerint sózzuk,majd az egészet felöntjük a tejszínnel és még pár percig főzzük.
Készíthetjük konzerv kukoricából is.Ez esetben a kukoricát nem kell előre megfőzni.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!