Hozzávalók:
1/2 kg comb, 1 fej vöröshagyma, 1 EK zsír, 20 dkg gomba, 20 dkg lebbencstészta, amit 3 cm db tördelünk 10 dkg füstölt sajt, 1 kg karfiol, 2 dl tejföl, 1 krémsajt,2 egész tojás, 1 húsleves kocka, (vagy delikát) só, bors, szerecsendió
Elkészítése:
A húst pici darabokra vágjuk,hagymát üvegesre pirítjuk,majd hozzáadjuk a húst fehéredésig kavarjuk kevés vizet öntünk rá és majdnem készre főzzük ekkor az apróra vágott gombát is hozzáadjuk és készre főzzük.
A karfiolt megpároljuk, vízbe só helyet a húsleveskockát, (vagy delikátot tesszük. A mártást is elkészítjük, 2 egész tojást felverjük, bele tesszük a tejfölt, krémsajtot,bors, só ízlés szerint, 1 teáskanál szerecsendiót és jól elkeverjük. Ha minden elkészült egy jénaiba a hús ¾ részt beleöntjük, erre megy a kis darabokra tördelt lebbencs tészta, amit nagyon kicsit előfőzünk,( nem Készre főzni )majd a maradék gombáshús,és a párolt karfiol egyenletesen rárakni. A mártással leönteni sajttal megszórni a tetejét, ( lehet füstölt is) 25 -30 perc alatt előmelegítet sütőben átsütni.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!