Köszönjük a tippet, nagyon finom - nagyon szeretjük!
50 dkg liszt
1egész tojás + 1tojás sárgája
10 dkg olvasztott vaj
3 dl tej
30 g élesztő
6 ek cukor
1 citrom lereszelt héja
1 ek vaníliaaroma
csipet só
cukor
darált dió
A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu
Ehhez a süteményhez szükségünk van 6db sörösdobozra. Gondosan lemossuk, majd alufóliába teljesen befedjük, felhasználásig félre tesszük.
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd a hozzávalókkal összegyúrjuk, addig kelesztjük, míg kétszeresére nő.
Ezután kinyújtjuk kb. fél cm vastagra, és csíkokra vágom derelyevágóval a nyújtófa mellett.
A formákat lekenjük olajjal (ez azért fontos, hogy a végén lejöjjön a kalács róla), majd a csíkokat feltekerjük rá. Fontos, hogy picit mindig rátekerjünk az előző sávra, hogy ne legyen rés a kalácson.Ha feltekertük a kalácsot, kicsit hengergessük, minta sodrófával nyújtanánk valamit. Így a rétegek tökéletesen fedik majd egymást, és a tészta is egyenletes vastagságú lesz! Mielőtt cukros dióba forgatjuk,-fahéjas cukorba- kenjük meg tojással – szebb lesz a színe, és a cukor is jobban tapad!
Cukros darált dióba forgatjuk, és egy tepsiben felállítva 200 fokon megsütjük. (Kb. 20-25 perc )
Várunk, hogy hűljenek, majd kihúzzuk a formákat a kalácsból. Ha a feltekerésnél pici szabad helyet hagyunk felül, szépen ki fognak jönni.
A kalácsokat még melegen letakarjuk, hogy ne száradjanak ki.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!