2 dl kuszkusz
4 dl. forró víz
só
1 csokor petrezselyemzöld
fél citrom reszelt héja
2 egész tojás
A sütéshez:
Kevés oliva olaj
A kuszkuszt dupla annyi forró vízzel felöntjük, lefedjük, s hagyjuk állni kb 15 percig, amíg a vizet magába szívja. Ekkor villával fellazítjuk a szemeket, hozzátesszük a sót, apróra vagdalt petrezselyemzöldet, reszelt citromhéjat, és a felvert 2 tojást.
Vizes kézzel ujjnyi vastag pogácsákat formázunk belőlük, serpenyőben kérget sütünk rá, majd 2 lapát segítségével megfordítjuk, s a másik felét is megsütjük.
Fogyaszthatjuk köretként, mártogatósként, de akár kenyér helyett is.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!