a zabpehelyliszt NEM hasznàlhato a gluténmentes diétàban !!!
200gr őrölt hajdina
50gr tökmag őrlemény
60gr őrölt amaránt
50 gr őrölt szezámmag
300 gr zabpehelyliszt
1/2 1 teáskanál só
2 tojás
3 evőkanál kókusz zsír
1/2 csomag foszfátmentes sütőpor
1 teáskanál szodabikarbóna
1 dl víz
4-5 pár virsli.
Az őrleményeket , a zabpehelylisztet és a többi alapanyagot összedolgozzuk.
Itt hívom fel mindenki figyelmét arra , hogy a tészta nyújtható!!! De ugyanakkor a tésztacsíkokkal nem lehet úgy dolgozni mint a hagyományos kelt tésztánál, Mert szét málik. Lehet hogy a zabpehelyliszt helyett ha szezámlisztet használtam volna vagy vegyesen lenmaglisztet más lett volna a tészta állaga nem tudom, mert nem készítettem még el más variációban.!!!
Tehát a tésztából kis kígyókat készítünk és azzal indítunk. Közben a lábtörlő fonatmintájának megfelelően elkezdjük beleteni a vrslit is. A virslivel és a kezünkkel a tásztát egy kicsit mindig lapitjuk.. Mire a tepsi megtelik az alapanyagokkal szépen belesz takarva a tepsi alja is és már nem is látszik az alja sehol.
Én a célszerűség végett sütőpapírral dolgoztam, azzal béleltem ki a tepsi alját..
Mikor szépen a tepsi megtelt az alapanyag elfogyott mehet a sütőbe kb. 30 perc a sütési idő.
Könnyen darabolható, omlós állagú tésztát kapunk.
Igaz hogy maceránsnak tűnik , de nmég sem annyira az. Érdemes kipróbálni.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!