Csodaszép ez a "magyar pizza", finomabb mint az olasz, nagyon szeretem.
50 dkg finom liszt
3 dkg élesztő
1 nagyobb szem burgonya
2 ek. kacsa vagy libazsír /vagy étolaj/
2 ek.joghurt
1 tk.só
2 dl langyos víz vagy tej
1 kk.cukor
A kenéshez:
1 nagy doboz tejföl
3-4 gerezd fokhagyma
csipet só
A feltéthez:
3 fej lila hagyma
1 szál parasztkolbász
2 db paradicsom
2 db paprika
20 dkg sonka
20 dkg trappista sajt
A tepsi kenéséhez:
1 ek kacsa zsír
Előkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és még melegen áttörjük szitán vagy tésztaszűrőn. Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk. Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen letakarva egy fél órát kelesztjük. A sonkát vékony csíkokra vágjuk. A lila hagymát, paprikát,paradicsomot felkockázzuk. A kolbászt fél karikákra vágjuk. A fokhagymát átnyomjuk vagy apróra vágjuk és a tejfölbe keverjük. A sajtot lereszeljük.
Elkészítés: Egy nagyobb tepsit kizsírozunk és belenyomkodjuk a tésztát. Megkenjük a fokhagymás tejföllel, rápakoljuk a feltéteket tetszőleges sorrendben /a sajt kivételével /. Meglocsoljuk a maradék tejföllel ,megszórjuk a reszelt sajttal és előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
A feltétet tetszésünk szerint módosíthatjuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!