Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Kenyér / péksütemény étel receptek » Lángos!

felvitel dátuma: 2013-11-05 21:14:46       mai nézettség: 2       nézettség: 1043
részletes recept
Hozzávalók 1 személyre:

Hozzávalók 11 db mini lángoshoz: (kb 13-15 cm átmérőjűhöz):
3 dl langyos kézmeleg víz
2 tk cukor
20 g friss élesztő
1 ek
1/2 kg liszt (mi most tönköly fehéret használtunk otthon)
1 dl olaj
sütéshez tűzforró olaj

Előkészületi idő: 20 perc


Elkészítés:

1. Egy tálba öntjük a langyos vizet, majd belekeverjük a cukrot, majd az élesztőt is belemorzsoljuk.
2. Hagyjuk felolvadni benne az élesztőt.
3. Ha felolvadt az élesztő hozzáadjuk a sót. Ez azért kell, hogy a tészta ne szaladjon úgy fel.
4. Hozzáadjuk a lisztet és laza tésztát keverünk ki belőle, amit 20 percre letakarunk és kelni hagyunk.
5. 20 perc után a tésztánkat körbe locsoljuk olajjal és a tészta alá toljuk, így könnyen tudjuk a tésztánkat felfele tolni. Erre azért van szükség, hogy kinyomjuk a tésztábol a sok levegőt, ezáltal könnyebb lesz a tésztánk és nem fog úgy ragadni.
6. Újra letakarjuk és egy 5 percre megint kelni hagyjuk.
7. Utána tetszőleges méretű gömbőcöket tépünk le a tésztából és egy olajozott tálcára tesszük őket és 5-10 percig állni hagyjuk.
8. Nagyon fontos a sütésnél, hogy tényleg TŰZ forró olajban süssük. Általában az első darab mindig selejt (mint a palacsintánál:)), hisz ő a tesztalany.
9. A gömbőcöket az olajos ujjbegyeinkkel kell kinyújtani, lehetőleg kör alakúra, úgy hogy ne szakadjon el és a forró olajba helyezni.
10. Hipp-hopp megdagad a lángosunk, ha a megfelelő forróságú olajba ér. Ha nem elég forró az olaj, akkor lapos marad.
11. 2 perc alatt aranybarnára sütjük mindkét oldalát, majd lecsepegtetjük.
A második kelés után a tésztánk
Gömböcök
Formázás
Sül a mini lángos:)
Millió ízzel lehet variálni, nekem mégis a kedvencem a fokhagymás-sajtos-tejfölös. Ugye emlékeztek a fokhagymás-olajos cuccra, amit rákenhettek a bodegáknál a friss, meleg puha lángosra?

Fokhagymás olaj:
Hozzávalók:
5 gerezd fokhagyma
1 dl olaj

1 dl langyos víz

1. A fokhagymákat fokhagyma nyomóval össze zúzzuk, majd összekeverjük az olajjal, a sóval és a vízzel.
2. Hűtőben állni hagyjuk egy fél órát, hogy összeérjenek az ízek.

Szakács: Tündi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.