50 dk liszt,
200ml tej,
100 ml víz,
3 dk élesztő,
2 ek étolaj,
1 tk cukor,
csipet só
olaj a sütéshez
Az élesztőt kevés langyos tejben a cukorral felfuttattam és a többi hozzávalót beleraktam a keverő tálba, majd a közepébe a felfuttatott élesztő és kevertem, majd dagasztottam.
60 percet pihent, majd a munkalapra kitettem és kiszaggattam, 5 db lett kettőnknek de nem bírtuk elfogyasztani.
15 percet még kisazggatva letakarva pihent és közepes lángon forró olajban kisütöttem.
Nagyon finom lett, tejföllel, reszelt sajttal, zúzott fokhagymával ettük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!