Elkészítés:
a vízbe beleszórjuk a cukrot és élesztőt megkeverjük, majd hagyjuk 5 percet pihenni.
A lisztet egy tálba tesszük a sóval jól elkeverjük, majd hozzáadjuk az élesztős keveréket és elkezdjük összedolgozni. Mikor nagyjából összeállt hozzáadjuk az olajat és rendesen kidagasztjuk a kezünkkel. Egy sima felületű,egynemű tésztát kell kapjunk. Onnan tudjuk , hogy jó ha elválik a tál falától, a tálról összeszedte az összes lisztet és nem ragad. Egy pici olajjal meglocsoljuk a tetejét,hogy ne száradjon ki. Lefedve hagyjuk pihenni egy órát. Előmelegítünk egy serpenyőbe bő olajat.
Ezután 6 egyenlő részre osztjuk, a tésztát ,kezünket és a pultot kicsit beolajozzuk. Kézzel körkörösen nyomkodva formázzuk kerekre. Majd az előmelegített olajban süssük szép barnára . Egy konyhatörlő papírra tesszük ,hogy lecsepegjen a felesleges olaj.
Kedvünk szerint megpakolhatjuk bármivel, vagy kenjük. Jó étvágyat kívánok!