kb 80 dkg finomliszt
5 dkg élesztő
3 dl tej
kb 2 dl víz
2 dl kefír
1 csapott evőkanál só
1 evőkanál cukor
2 evőkanál étolaj
olaj a sütéshez
Fokhagymaszósz:3-4 gerezd fokhagyma,só,olaj,pici víz-összezúzom a fokhagymát ,megsózom öntök rá egy kis olajat és vizet.
Elkészítés.:
Az élesztőt és a cukrot 3 dl langyos tejben feloldom,kevés lisztet szórok a tetejére és hagyom kelni.
A többi lisztet egy mély tálba szitálom,a sót hozzákeverem.
A közepébe mélyedést készítek és
hozzáadom a kefírt,a kovászt és elkezdem a tésztát összeállítani.
Közben apránként hozzáöntöm a langyos vizet.
Dagasztás vége fele beledolgozom a 2 evőkanál olajat.
Letakarom és 1 órán át kelesztem.
Kelesztés után, lisztezett deszkára borítom,majd kézzel kihúzom a tésztát.
Négyzeteket vágok,majd letakarva egy konyharuhával kelesztem még 20 percig.
Sütés előtt éles késsel középen megvágom a lángost és forró
olajban kisütöm.
* A forró olajba helyezéskor ügyeljünk arra, hogy a megkelt lángos felső része kerüljön alulra.
*Fokhagymaszósszal megkenjük.Jó étvágyat!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!