Hozzávalók:
Sárga piskóta:
4 tojás, 8 dkg porcukor, 8 dkg liszt, ½ cs sütőpor
Kakaós piskóta:
4 tojás, 8 dkg porcukor, 5 dkg liszt,3 dkg kakaó, 1,5 ek víz, 1 ek olaj, ½ cs sütőpor
Krém:
7,5 dl tej, 2,5 zacskó vaníliás puding, 25 dkg kristálycukor, 25 dkg vaj, 10 dkg ráma, 15 dkg csokoládé reszelve, fél dl rum, 3 dl narancsdzsem
Elkészítése:
A sárga piskótához a tojások sárgáját a cukorral alaposan kikeverjük, majd a fehérjét csipet sóval felverjük. A liszthez hozzáadjuk a sütőport és elkeverjük. A sárgákhoz felváltva adagoljuk a lisztet és a habot, majd összekeverjük. Egy 30*40 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát és 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük, majd kihűtjük. Tűpróbát végezzünk!
A kakaós laphoz a sárgákat kikeverjük a cukorral, kakaóporral, vízzel és az olajjal. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, a fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákhoz adjuk a lisztet és a habot felváltva. Egy 30*40 cm-es tepsiben sütjük ezt is, majd kihűtjük.
A krémhez a pudingporokat elkeverjük a tejben, majd sűrűre főzzük és a cukrot akkor keverjük bele, ha a tűzről levettük. Ha kihűlt kihabosítjuk a vajjal és a margarinnal, majd utána belekeverjük a csokit és a rumot.
Ha a lapok kihűltek, akkor mindkettőt két lapba vágjuk. A krémből keveset tegyünk félre a sütemény tetejére. Tegyük le az egyik barna lapot, kenjük meg a krém felével, erre jön az egyik sárga lap, rákenjük a dzsemet, másik sárga lap, ezt megkenjük a krém másik felével és befedjük a barna lappal. Tetejére rákenjük a maradék krémet és csokimázzal díszíthetjük ízlés szerint.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!